Tietoa kylästä

Katso tästä esittely kylästä – Visit Koskenkorva!

Koskenkorvan kylä

Koskenkorva sijaitsee valtatie 3:n ja kantatie 67:n välissä, Kyrönjoen varressa. Kylässä on asukkaita noin 2200. Maasto on maaseutumaista peltoaukeaa, jonka näkyvimmät maamerkit ovat Santavuori ja Altian tehtaat. Tehtaan naapurina sijaitsee Koskenkorvan rautatieasema, joka on poistettu rataliikenteen käytöstä ja on nykyään yksityisessä omistuksessa. Koskenkorva on saanut nimensä vuonna 1911 perustetun rautatieaseman mukaan, joka nimettiin paikallisen talon mukaan.

Santavuoren suunnassa Koskenkorvaa rajaa Kurikan kaupunki. Muut aluetta rajaavat kylät ovat Nopankylä, Huissi, Luoma ja Peurala. Asutus on pääosin omakotitaloja, mutta Koskenkorvalla on myös rivitalo- ja kerrostaloasutusta.

PALVELUT

Koskenkorvalla on hyvät peruspalvelut. Molemmin puolin jokea ovat toiminnassa ala-asteet (Koskenkorvan koulu ja Västilän koulu). Kylältä löytyvät päiväkoti ja ryhmis, neuvola, apteekki, kauppa, asiamiesposti, pankkiautomaatti, grilli, pizzeria, matkahuollon palvelut, huoltoasema, parturikampaamoja, kelloliike, jalkahoitola, leipomo, osa-aikainen valokuvaamo, osa-aikainen hammasteknikko. Yritystoiminta on monipuolista, pienyrittäjyydestä suuryrityksiin. Keskustan palvelut ovat keskittyneet joen läntiselle puolelle.

YHTEISESSÄ KÄYTÖSSÄ OLEVAT TILAT JA HARRASTUSMAHDOLLISUUDET

Koskenkorvan koulun yhteydessä on Auseeraussali, monitoimisali, jossa on hyvä välineistö. Myös Västilän koulun liikuntasali ja urheilukenttä ovat ahkerassa käytössä. Urheilutalo Honkalanmäellä mahdollistaa monipuolisen toiminnan eritasoisille ryhmille. Koskenkorvalla on yksi Suomen parhaista pesäpallokentistä, jossa kesällä saadaan seurata Superpesistä sekä nykyaikainen urheilukenttä. Kyrönjoen varrella, Vaasantie 27, on kyläseuran ylläpitämä Laidunalueen ulkoilualue, jossa on mm. kylätupa saunoineen, grillikota, puuvarasto, uimaranta, laituri, pukukopit, veneenlaskupaikka, matonpesupaikka, esteetön wc, lastenliukumäki ja leikkipaikka, frisbeegolfkorit, istuinryhmiä ja pöytiä oleskeluun. Konnanmontulla on yleinen uimaranta ja Santavuorella hyvät ulkoilureitit ja näkötorni. Kylällä on myös nuorisotilat sekä oma seurakuntatalo, jossa on monenlaista toimintaa ja se on myös yhdistysten ahkerassa käytössä. Kylässä on monipuoliset harrastusmahdollisuudet aina saunajoogasta partioon.

RAKENNUSPAIKKOJA

Molemmin puolin jokea on kunnan tonttitarjontaa.

ALUEELLA TOIMIVAT YHDISTYKSET

Kylässä toimii useita yhdistyksiä, mm. Koskenkorvan Urheilijat, Koskenkorvan Kisattaret, Koskenkorvan Maaseutunaiset, Koskenkorvan VPK, Koskenkorvan Maamiesseura, Koskenkorvan kyläseura, Koskenkorvan Moottoripyöräilijät, diakoniapiirit ja koulujen vanhempainyhdistykset.

KYLÄN YRITYKSIÄ JA MATKAILUKOHTEITA

Kylästä löytyy monipuolista yritystoimintaa, tunnettuja yrityksiä ovat mm. Anora (ent. Altia Oyj), A-rehu Oy, Kannoston Konepaja Oy, Jari Mäki Oy, Ilmajoen Sähkökoje Oy, LogoSet Oy. Kiinnostavia matkailukohteita ovat mm. Koskenkorvan Tehdasmuseo/Koskenkorvan Trahteeri, Lasiateljee Minna Tuohisto-Kokko, Nuijamiesten muistomerkki ja Jaakko Ilkan muistomerkki.

KOSKENKORVA-SEURA RY

sähköposti: koskenkorvankylaseura@gmail.com
www.facebook.com/koskenkorvankylaseura
www.facebook.com/groups/koskenkorvankyla